Terug naar het overzicht

Uitnodiging: Webinar 'Gezond Uit in Zuid-Limburg’

Dinsdag 8 februari van 10:00 tot 11:00 uur organiseert Gezond Uit samen met VISIT Zuid-Limburg en Rookvrije Generatie een webinar over een gezond dagje uit in Zuid-Limburg. Hiervoor willen we je van harte uitnodigen!

Gezonder eten en drinken in dagattracties
Een gezonde toekomst voor Zuid-Limburg begint met een gezonde jeugd. Alle 16 Zuid-Limburgse gemeenten zijn JOGG-gemeenten. Met de JOGG-aanpak groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Om dit voor elkaar te krijgen, zet JOGG in op de omgevingen rondom het kind. Met Gezond Uit wordt ingezet op de leefomgeving vrije tijd. Op dit moment zijn er twintig partijen aangesloten bij Gezond Uit, met in totaal 57 vestigingen in heel Nederland. Eén van onze deelnemers is Steinerbos, een belevenispark met speelbos, zwembad en brasserie in Zuid-Limburg. Directeur Marc Bossers vertelt tijdens het webinar over zijn visie op gezonde voeding en de stappen die hij al gezet heeft in Steinerbos. Daarnaast geven we je tips over hoe je al met kleine aanpassingen, je voedingsaanbod gezonder kunt maken.

Op weg naar een rookvrije generatie
Naast ‘gezonde voeding’ bespreken we op 8 februari ook het onderwerp ‘rookvrij’. Kinderen moeten tijdens een dagje uit kunnen genieten in een gezonde omgeving, zonder de schadelijke invloeden van tabaksrook. Tijdens het webinar geven Githe Clermonts van de GGD Zuid-Limburg en Janke Faber van Kasteelpark Born tips en voorbeelden om aan de slag te gaan met een rookvrije dagattractie.

Meld je aan!
Wil je de bezoekers van je dagattractie ook een gezonder voedingsaanbod bieden? En wil je een omgeving creëren waarin kinderen rookvrij kunnen opgroeien? Neem dan deel aan ons webinar op 8 februari 2022! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar corporate@visitzuidlimburg.nl. Vervolgens ontvang je alle praktische informatie voor deelname aan deze bijeenkomst.

We kijken uit naar je komst!

Wat?                   Webinar ‘Gezond Uit in Zuid-Limburg’
Wanneer?          Dinsdag 8 februari, 10.00-11.00 uur via Zoom
Voor wie?          Ondernemers van dagattracties (pretpark, dierentuin, museum, kinderspeeltuin) `                           in Zuid-Limburg

Bekijk hier de video.

 

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws, best practices en tips & tricks.