Ambitie Gezond Uit

Samen met de deelnemers aan Gezond Uit heeft JOGG een Ambitie opgesteld.

Download de Ambitie van Gezond Uit

Richtlijn Eetomgevingen

Met Gezond Uit werken we aan een gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit. We bieden ondersteuning op het gebied van aanbod, presentatie en inkoop. Om organisaties op weg te helpen hanteren we de ‘Richtlijn Eetomgevingen’ van het Voedingscentrum, die we samen met bij Gezond Uit aangesloten dagattracties toepasbaar hebben gemaakt voor een dagje uit. Wil je weten hoe je je aanbod gezonder kunt maken en hoe je hier het beste over kunt communiceren?

Bekijk de criteria bij het Voedingscentrum

Onderzoek eetgedrag tijdens dagje uit

In 2018 en 2020 hebben we onderzoek gedaan naar de het eetgedrag en de eetwensen van bezoekers van een dagje uit.

Download de whitepaper 2020

Download het onderzoeksrapport 2018

Inspiratielijst met gezondere producten

Het Voedingscentrum heeft een inspiratielijst gemaakt met gezondere producten per productgroep. In deze lijst kun je zien hoe je je aanbod makkelijk gezonder kunt maken. Deze lijst is opgesteld voor alle eetomgevingen, dus bijvoorbeeld ook voor de school- en sportkantine en bevat daardoor ook producten die wellicht wat minder van toepassing kunnen zijn op een dagje uit.

Brochure Gezond Uit

Wat is Gezond Uit en waar staan we voor? Lees in de brochure alles over de uitdagingen in de leisure-sector, onze ambitie en hoe jouw organisatie zich hierbij aan kan sluiten.

Download de brochure (PDF)

Hoe ga ik het gesprek aan binnen mijn organisatie?

Om een succes te maken van een gezonder voedingsaanbod is het belangrijk dat ook de directie de Ambitie van Gezond Uit steunt. In dit beknopte document leggen we kort uit waarom het belangrijk en interessant is om als dagattractie aan de slag te gaan met een gezond aanbod.  

Download de Management samenvatting (PDF)

Voor deelnemers

Ben je al deelnemer van Gezond Uit? Besteed ook op je eigen website aandacht aan Gezond Uit. Zo bereiken we samen nog meer dagattracties.

De volgende tekst en logo kun je hiervoor gebruiken:

Wij hebben de ambitie om onze bezoekers gezonder eten en drinken te bieden en zijn daarom aangesloten bij Gezond Uit, een onderdeel van JOGG. Wil je meer weten over Gezond Uit? Kijk op: www.gezonduit.nl

Download Gezond Uit beeldmerk (zip)

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws, best practices en tips & tricks.